4 saat önce
• K2Acs Dev Yama Notları: Rebirth 30, Bifrost ve Şeffaf Yönetim!
Değerli K2Acs Şövalyeleri,
Oyun deneyiminizi kusursuzlaştırmak, pürüzleri gidermek ve sunucumuzu bir adım daha ileriye taşımak adına dev bir güncelleme paketini daha hayata geçirdik. Hata düzeltmelerinden yeni sistemlere, dengelemelerden yönetimsel kararlara kadar her detayı şeffaflıkla paylaştığımız güncelleme detayları aşağıdadır:
• 1. Hata Düzeltmeleri (Bug Fixes)
Oyun akışını bozan ve sizleri zorlayan birçok kritik hata tespit edilip düzeltilmiştir:
• 2. Panel, Yapay Zeka ve Sistem Güncellemeleri
⚖ 3. Dengelemeler ve Yetenek Düzenlemeleri
☘ 4. Yeni Bifrost Güncellemeleri
• 5. Sistem ve Karakter Güncellemeleri
• 6. Yönetimden Özel Notlar ve Yeni Premium Sistemi
![[Resim: cog8xyp.png]](https://i.hizliresim.com/cog8xyp.png)
Keyifli oyunlar dileriz!
K2Acs Yönetim Ekibi
Değerli K2Acs Şövalyeleri,
Oyun deneyiminizi kusursuzlaştırmak, pürüzleri gidermek ve sunucumuzu bir adım daha ileriye taşımak adına dev bir güncelleme paketini daha hayata geçirdik. Hata düzeltmelerinden yeni sistemlere, dengelemelerden yönetimsel kararlara kadar her detayı şeffaflıkla paylaştığımız güncelleme detayları aşağıdadır:
• 1. Hata Düzeltmeleri (Bug Fixes)
Oyun akışını bozan ve sizleri zorlayan birçok kritik hata tespit edilip düzeltilmiştir:
- Burning Level: Etkinliğe giriş-çıkış yapıldığında karakter seviyesinin sıfırlanması sorunu çözüldü.
- Holy Box: Random Holy Box toplu kırdırma işleminde, hatalı eşya kodu nedeniyle başarılı işlem sonrası eşya verememe sorunu giderildi.
- Genie & Heal: Priest sınıfının Genie aktifken "state" dışına çıktığında heal atamamasına neden olan hata fixlendi.
- Oto-Res Mantık Hatası: Ölü Priestlerin otomatik res basarak atak yapan oyuncuları priestsiz şekilde zorlu slotlarda doğurtup ölümlerine yol açan durum düzeltildi.
- Warrior Descent: Warrior sınıfının ölü takım arkadaşına descent attığında yeteneğin "fail" vermek yerine bekleme süresine (cooldown) girmesi sorunu düzeltildi.
- Dark Knight Shield: Dark Knight Shield itemi takılıyken rakibe veya kendine heal atamama sorunu fixlendi.
- Login & Askıda Kalma: Karakterlerin bazen bugda kalıp login olamama sorunu (askıda kalma, DB'de kayıt olmaması) fixlendi.
- Genie Pot Gecikmesi: Genie'de potların gecikmesine yol açan sorun çözüldü.
• 2. Panel, Yapay Zeka ve Sistem Güncellemeleri
- ◎ Panel Pazar Sistemi: Eşyalarınızı satabileceğiniz Pazar sistemi panel üzerinden kullanıma sunuldu.
- • Yayıncı & YouTube Entegrasyonu: Panele yeni yayıncı ve YouTube sistemleri entegre edildi.
- • Gelişmiş Drop Arama: Oyun içinde drop görme ve arama bölümüne eşya ismi ile arama yapabilme özelliği eklendi.
- ⚙ Yapay Zeka Botlar: Botlar için geliştirilmiş yapay zeka sistemi devreye alındı.
- • Genie Parti Lideri Hedefi: Genie'de party leader target özelliği aktif edildi.
- ◆ Güvenlik ve Stabilite: ACS'de optimize çalışmaları yapıldı. Koxplara karşı yeni güvenlik sistemi geliştirilmiştir. Crashler büyük oranda azaltılmıştır.
⚖ 3. Dengelemeler ve Yetenek Düzenlemeleri
- [NERF] STR Priest: STR Priest sınıfının %20 olan buff değeri %12'ye çekildi.
- [NERF] Mage Sınıfı: Mage sınıfının staff hasarları %10 oranında düşürüldü.
- [NERF] Okçu (PvP): Okçu sınıfının 70 yeteneği oyunculara karşı %10 daha az hasar verecek şekilde ayarlandı.
- [BUFF] Okçu CC: Ice ve LR oklarının dondurma/kilitleme (tutma) oranları %5'ten %20'ye yükseltildi.
- [BUFF] Kurian/Okçu Styx: Styx eşyasının mana çekme miktarı 500'den 2000'e çıkarıldı.
- [NERF] Warrior vs Rogue: Warrior sınıfının Rogue sınıfına vurduğu hasar %7 azaltıldı.
- ◆ Anti-Defans Düzenlemesi: Zırh anti-bonusları %20 olarak güncellendi (Örn: 100 Sword savunması gözüksede artık 20 bonus sağlayacak).
☘ 4. Yeni Bifrost Güncellemeleri
- • Greed Eklentisi: Haritaya yeni Greed canavarları eklendi, respawn süreleri Envy ile eşitlendi.
- ⚔ Irk Üstünlüğü Süreci: Kazanan ırk içeride ilk 1 saat yalnız kalacak, kalan 1 saatte her iki ırk da giriş yapabilecek.
- • Taşı Kaldırma: Bifrost aktifken Bifrost Taşı artık haritada bulunmayacak.
- • Duyuru Sistemi: Her 10 dakikada bir otomatik duyuru (notice) sistemi eklendi. Etkinlik saatleri incelenmekte olup Bifrost yakında tamamen hayata geçirilecektir.
• 5. Sistem ve Karakter Güncellemeleri
- • GM Listesinde Krallar: Irk kralları artık GM listesinde "X oyuncu > Irkınızın kralı" şeklinde görüntülenecek. Bu yeni sorumlulukla birlikte krallarımızdan desteklerini bekliyorum. •
- • Rebirth 30 Sistemi: Rebirth 30 sistemi aktif edildi. Rebirth 30 olan oyuncular logos ödüllerini alarak stat kaybı yaşamadan Reb 0'dan itibaren gelişime devam edebilecekler. Amacım exp kasmayı size sevdiren, hiç bitmeyen bir etkinlik sunmak.
• 6. Yönetimden Özel Notlar ve Yeni Premium Sistemi
Alıntı: • Kişiye Özel Drop Bonus Sistemi
Pazar günü 2 oyuncumuz login sorunu yüzünden giremedi ve drop eventini tüm gün boyunca kaçırdı. Bu durumun telafisi için kişiye özel drop bonus sistemi getirildi. Hiçbir oyuncumun hiçbir koşulda mağdur olmaması için tüm özveriyi göstereceğimden emin olabilirsiniz. Login olamayan oyuncularımızdan tekrar özür dilerim.
Alıntı: • Yeni Premium Sistemi (Lütfen Okuyun)
Oyuna, gerçekten TL ile alınabilen ve sunucunun geleceği için kritik öneme sahip bir premium getirdik. Bu premiumu, hem oyuncular arasında fark oluşturmaması hem de talep edilebilir olması için şöyle tasarladık:
Tüm premiumların en iyi özellikleri bu pakette bir arada. Diğer premiumlar arasında geçiş yapmadan (flash basmak için) hepsini tek seferde veriyor. NPC'ye satışta DC Premium'a göre ek %5 bonus, öldüğünüzde ise sadece %0.5 EXP kaybı sağlıyor (EXP Premium'da bu %1). Yeni başlayan oyuncuyla arayı açmaması için özen gösterdik; sanki ek 1 flash basılmış, yani 11'er flash basılmış ve 3 premium tek pakette birleştirilmiş gibi düşünebilirsiniz. En büyük avantajı ise artık farm yaparken aynı zamanda EXP kasabilecek olmanız.
9 aydır ücretsizlik konusunda bir sözüm var ve bunu kişisel kazanç olmayacağı noktasında hâlâ tutuyorum. Fakat oyuncu kapasitemiz arttıkça sunucu giderleri, API ve dil modelleri gibi kalemlere aylık çok büyük bütçeler gitmeye başladı. Bu durum kişisel ekonomimi zorluyor; hiçbir kazanç elde etmezken büyük bir maddi açık oluşuyor. Sunucuyu sürdürebilmem için artık bir noktada desteğe ihtiyacım var ve bunu oyun içinde ütopik farklar yaratmadan yapmam gerekiyordu. En iyi seçeneğin bu olduğuna karar verdim. Ne item satışı ne de pay2win'e çevirecek hiçbir şey yapmadım; bir MMORPG'de yapabileceğim en adil yöntem buydu.
Her şeyin ücretsiz olduğu ilkesine burada ufak bir istisna getirmiş olsam da, konunun anlaşılacağını ümit ediyorum. Bu premiumun fiyatı 500 TL olarak belirlenmiştir. Her süreçte yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.
![[Resim: cog8xyp.png]](https://i.hizliresim.com/cog8xyp.png)
Keyifli oyunlar dileriz!
K2Acs Yönetim Ekibi